Zupa pomidorowa
Przepyszna zupa pomidorowa na prawdziwych pomidorach, moje dzieci ją uwielbiają :)
składniki:
golonka z indyka
2 marchwie
pietruszka
kawałek pora lub mała cebula
kawałek selera
duży słoik domowych pomidorków
ok 50ml śmietany 18 lub 30%
sól, pieprz
listek laurowy
1 ziele angielskie
3 ziarenka pieprzu
wykonanie:
Golonkę umyć, zalać wodą (ok 2,5 l), gotować na małym ogniu ok 30 min aż będzie prawie miękka). W między czasie zszumować, obrać warzywa. Po zdjęciu szumowin dodać sól, pieprz w ziarenkach, listek laurowy i ziele angielskie. Gdy golonka będzie prawie miękka dodajemy włoszczyznę. Na końcu dodajemy zblendowane pomidory, doprawiamy solą i zmielonym pieprzem oraz zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ryżem lub makaronem :)
SMACZNEG!:)
Komentarze
Prześlij komentarz