Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem
Mój mąż uwielbia szpinak, także co jakiś czas wymyślam nowe danie ze szpinakiem w roli głównej. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem idealnie nadaje się zarówno na obiad jak i ciepłą przekąskę.
składniki:
filet z kurczaka (lub pół fileta z indyka)
garść świeżego szpinaku
łyżka masła
ok 100g startego żółtego sera
olej do smażenia fileta
sól
pieprz
wykonanie:
Filet umyć, pokroić na mniejsze kawałki, lekko rozbić tłuczkiem. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane "kotleciki" smażyć z obu stron na złoto na patelni grillowej.
Szpinak umyć, pokroić i lekko podsmażyć na maśle (kilka minut), doprawić solą.
Na blasze do piekarnika ułożyć kotleciki, położyć łyżkę szpinaku i posypać żółtym serem. Zapiekać w 180ºC ok 10 min. aż ser się rozpuści.
SMACZNEGO! :)
Komentarze
Prześlij komentarz