Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem

Mój mąż uwielbia szpinak, także co jakiś czas wymyślam nowe danie ze szpinakiem w roli głównej. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem idealnie nadaje się zarówno na obiad jak i ciepłą przekąskę.





składniki:

filet z kurczaka (lub pół fileta z indyka)

garść świeżego szpinaku

łyżka masła

ok 100g startego żółtego sera

olej do smażenia fileta

sól

pieprz

wykonanie:

Filet umyć, pokroić na mniejsze kawałki, lekko rozbić tłuczkiem. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane "kotleciki" smażyć z obu stron na złoto na patelni grillowej.

Szpinak umyć, pokroić i lekko podsmażyć na maśle (kilka minut), doprawić solą.

Na blasze do piekarnika ułożyć kotleciki, położyć łyżkę szpinaku i posypać żółtym serem. Zapiekać w 180ºC ok 10 min. aż ser się rozpuści.

SMACZNEGO! :)

Komentarze

Popularne posty