Aksamitny krem brokułowy
Wersji na zupę brokułową jest wiele. Najbardziej smakuje mi wersja opisana poniżej. Piękny seledynowy kolor i aksamitny smak. Polecam!
składniki:
brokuł
średnia marchewka
pietruszka
mały seler
kawałek pora
kostka bulionu warzywnego
3 średnie ziemniaki
dwa trójkąty serków topionych (śmietankowy+ziołowy)
koperek
sól
pieprz
wykonanie:
Włoszczyznę oraz ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą, gotować ok 15 min. Dodać kostkę bulionową i brokuła podzielonego na mniejsze różyczki, gotować ok 5 min, po czym dodać serki topione, koperek. Całość zmiksować nasadką miksującą, doprawić solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Komentarze
Prześlij komentarz