Sałatka z tuńczyka z ryżem
Klasyczna sałatka z tuńczyka z ryżem doskonała na śniadanie, kolację lub spotkanie towarzyskie jako przekąska.
składniki:(dla 4 osób)
4 jajka
torebka ryżu 1oog
mała puszka kukurydzy
mała puszka groszku
tuńczyk w całości w sosie własnym (w puszce 2x170g)
3 średnie ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
zielona pietruszka
wykonanie:
Ugotować torebkę ryżu w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę, podobnie jak ogórki kiszone (jeśli ogórki mają dużo wody, przed dodaniem do sałatki pokrojone należy odcedzić je na sitku). Groszek, kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Zieloną pietruszkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce, doprawiając majonezem solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz