Sałatka z tuńczyka z ryżem

Klasyczna sałatka z tuńczyka z ryżem doskonała na śniadanie, kolację lub spotkanie towarzyskie jako przekąska.




składniki:(dla 4 osób)

4 jajka

torebka ryżu 1oog

mała puszka kukurydzy

mała puszka groszku

tuńczyk w całości w sosie własnym (w puszce 2x170g)

3 średnie ogórki kiszone

3 łyżki majonezu

zielona pietruszka

wykonanie:

Ugotować torebkę ryżu w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę, podobnie jak ogórki kiszone (jeśli ogórki mają dużo wody, przed dodaniem do sałatki pokrojone należy odcedzić je na sitku). Groszek, kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Zieloną pietruszkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce, doprawiając majonezem solą i pieprzem.

Komentarze

Popularne posty