Koreczki z wątróbką

Koreczki z wątróbką to moja ulubiona przekąska. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego wyśmienicie smakuje. Przygotowanie zajmie ci max 10 min. Polecam!




składniki:

4 wątróbki drobiowe

14 suszonych śliwek kalifornijskich

2 opakowania wędzonego surowego boczku w plastrach (14 plasterków)

14 wykałaczek

wykonanie:

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić na 3-4 części każdą (kawałek zbliżony do  wielkości śliwki). Na brzegu plasterka boczku ułożyć kawałek wątróbki, śliwkę, zawinąć i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, najlepiej jeden obok drugiego. Piec w piekarniku ok. 20 min. w temp. 150ºC. Podawać ciepłe jako dodatek do obiadu, kolacji lub przekąska.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty