Koreczki z wątróbką
Koreczki z wątróbką to moja ulubiona przekąska. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego wyśmienicie smakuje. Przygotowanie zajmie ci max 10 min. Polecam!
składniki:
4 wątróbki drobiowe
14 suszonych śliwek kalifornijskich
2 opakowania wędzonego surowego boczku w plastrach (14 plasterków)
14 wykałaczek
wykonanie:
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić na 3-4 części każdą (kawałek zbliżony do wielkości śliwki). Na brzegu plasterka boczku ułożyć kawałek wątróbki, śliwkę, zawinąć i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, najlepiej jeden obok drugiego. Piec w piekarniku ok. 20 min. w temp. 150ºC. Podawać ciepłe jako dodatek do obiadu, kolacji lub przekąska.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz