Kolorowe tortille

Przekąska, którą przygotujemy w kilka minut. Zdrowa, a przy tym ładnie wygląda, nadaje się zarówno jako poczęstunek dla gości, jak i zdrowa przekąska w ciągu dnia.



składniki:

4 tortille

8 dużych liści sałaty

3 papryki (żółta, czerwona i zielona)

200g serka chrzanowego typu almette

wykonanie:

Papryki umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę, wymieszać. Na każda tortillę kładziemy po dwa liście sałaty (twarde końcówki odrywamy), tak by cała tortilla była pokryta sałatą. Sałatę smarujemy serkiem chrzanowym, po czym wzdłuż jednego boku nanosimy łyżką (ok 3 łyżek) mix papryk. Zawijamy boczne krawędzie do środka, a następnie zwijamy tortillę od strony farszu, formując rulon. Końcowy brzeg "podklejamy" delikatnie serkiem. Gotowe tortille najlepiej schłodzić w lodówce. Podawać np. przekrojone na pół lub podzielone na 3-4 części. (wersja na poczęstunek).

SMACZNEGO!

Komentarze

Popularne posty