Ryba w zalewie octowej z cebulą
Przepis dostałam kilkanaście lat temu od cioci, do dziś cieszy się powodzeniem wśród rodziny. Najlepsza na drugi dzień.
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na 2-3 części w zależności od wielkości ryby.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć mikserem lub widelcem, tak by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Moczyć kawałki ryby w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę pokroić w plastry/półkola. Wszystkie składniki zalewy, oprócz keczupu włożyć do garnka, i gotować 15 min, po czym dodać keczup, chwilę zostawić na ogniu.
W wysokiej misce układać warstwami ryba-cebula-ryba, tak by na wierzchu była cebula, całość zalać ciepłą zalewą. Pozostawić do wystudzenia, a następnie przykryć i włożyć do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz