Polędwiczki zapiekane z serem

Delikatne polędwiczki na obiad, doskonałe do młodych ziemniaków z koperkiem i surówką.



składniki (dla 4 osób)

polędwiczka wieprzowa

majonez

2 cebule

ser żółty

sól, pieprz

sposób przygotowania:

Polędwiczkę umyć, pokroić w krążki o grubości ok 1,5-2 cm, rozbić tłuczkiem wzdłuż włókien na kotlety o grubości ok 5-8 mm. Kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron, po czym ułożyć polędwiczki na blasze wyłożonej wcześniej sreberkiem. Na każdą polędwiczkę układać krążek cebuli +plasterek sera żółtego+łyżeczkę majonezu. Tak przygotowane kotleciki wstawić do piekarnika, piec ok 20-25 min. w temp. 170-180°C

Komentarze

Popularne posty